domingo, 18 de abril de 2010

Diumenges..



L’endemà d’una nit de festa no ets persona. I no hi ha més. M’he llevat a una casa que no era la meva (la d’una amiga, he), i això ja m’ha aixafat. Un llit que no és el teu, una casa, una escalfor, un menjador, una cuina que no és la teva; no t’agrada. I vesteix-te, beu dos litres d’aigua i agafa el cotxe per anar cap a caseta on, en teoria, t’espera una tarda d’estudi.
Obres el cotxe, t’asseus i penses en la nit d’ahir. En treus la conclusió que va ser molt bona, massa bona i poses música tranquil•la per relaxar-te. Obres la finestra; vols sentir l’aire a la cara, el vent; però de sobte una gota. I una altra. I una altra. I comença a ploure fort.. “merda”, un diumenge gris i amb pluja, el pitjor del món, i més quan duus una ressaca com un piano.
Vols anar ràpid, tens ganes d’arribar a casa; el teu llit, la teva habitació, l’escalfor, la teva cuina, el teu menjador, la teva apreciada aigua del diumenge al matí... I sempre els mateixos torrac... a la carretera; aquells que es pensen que tots som com ells i que no tenim res més a fer que observar les vinyes del Penedès. “Jo les veig cada dia burros, així que deixeu-me passar”, però res, impossible avançar-lo.
Arribes a casa.. estàs trinxada, acabada, derrotada, cansada, abatuda i avorrida, i tot i tenir muntanyes de feina, l’únic que tens ganes de fer és posar-te dins el llit i dormir. Dormir fins que soni el despertador i siguin les 6 i mitja del matí d’un DILLUNS. Horribles i fastigosos dilluns.

Quina rallada de diumenge.. I a tot aixó suma-li la prepotència que porten els pericos per un empat; un simple empat. Ells han tocat el cel, més amunt ja no poden...



Parlar sense paraules...

6 comentarios:

  1. Uix! doncs quina nit de festa, sembla que devia ser supernitdefesta...

    Segur que demà tornaràs a ser persona, encara que sigui dilluns...

    ResponderEliminar
  2. Clara, fosca
    blanca i negra
    boca de murri,
    amb tanta festa
    no hi ha qui estudiï.

    Bona tarda Clara.

    ResponderEliminar
  3. GRaaan Pere!!! Ens manquen poetes en aquesta vida!

    És curiós, les dones, instintivament busquen seguretat, escalfor, tot el típic del niu i del parir. En canvi, els homes, busquem la interpèrie i l'aventura. Tot el típic ... (el típic de què?!?! De ser massoquees?!!) xD En fí, no ho sé. O no, potser no és així. Hahah Ésque a mi em passa just el contrari, si el diumenge porto ressaca i a més comença a ploure, m'encanta, i si fa fred i vent i cel d'un gris ben negre: millor!! I res d'anar a casa, segona nit de festa :PP! Ei, per cert, si vols contestar-me aquí, t'estalviaràs anar al meu bloc a contestar i a mi també m'anirà més bé, xq quan em contestes mai me'n recordo del que t'havia dit i igualment he de tornar, osigui que.. xDDDDD

    Apa, bon dilluns! Les festes amb els de la uni del dilluns nit en diem Nasty mondays, justament x això, i justament per això es fa la festa: per posar-hi solució al "nasty".

    ResponderEliminar
  4. Veig per aquest article i l'anterior que t'agrada el blues, a mi també. Grans BB King i Eric Clapton!

    El partit que va fer l'Espanyol contra el Barça va ser vergonyós, quant joc brut! Juguessin així contra el Madrid, però contra el Madrid sempre perden...

    Que et siguin lleus les ressaques i salut!

    ResponderEliminar
  5. zzzz, a mí encara em dura zzzz des de fa mesos ;)

    ResponderEliminar
  6. Carme: porto unes ulleres de son que són dignes d'admirar! encara no sóc ben bé persona..

    Pere: jajaj m'has fet riure! I sí.. amb tanta festa, poc estudi! Ahir va ser una tarda totalment desaprofitada i inútil..

    Efrem: No crec que sigui així ben bé.. A mi també m'agrada que plogui i faci mal temps alguns diumenges! (Més els de novembre i desembre que els d'abril i maig..) Però ahir va ser el fet de despertar-me en una casa que no era la meva, haver d'agafar cotxe, amb els tipics "domingueros" que et fan anar a seixanta, arribar, i tenir un munt de feina i portar una ressaca descomunal.. tot plegat, una bona merda!!

    òscar: el blues és un dels molts estils de música que m'agraden.. vaig des de l'ska i aquests estils fins a blues, jazz.. una mica de tot! I tema Espanyol.. ja fa temps que aquest equip el tinc creuat! No els soporto..

    Alyebard: això deu ser futut! jaja

    ResponderEliminar

idees