domingo, 9 de mayo de 2010




Aquest vídeo em posa els pèls de punta.. Em posa els pèls de punta igual que totes aquelles accions desinteressades que fan que el món sigui una mica més just, igual que totes aquelles paraules plenes que fan que algunes mirades buides s’omplin a poc a poc d’esperança, igual que petits actes que fan d’aquest món un món menys dolent, més solidari, menys desigual, més bo.

Vaig llegir a un llibre, el de Somriures de Bombai, que el món és com una paret negre, i que gairebé tots els afortunats d’aquest món tan injust tenim un pinzell amb pintura blanca per pintar el tros de paret que ens correspon, un pinzell per deixar la paret totalment blanca. El problema és que la paret és proporcional al dolor que s’ha creat durant tots aquests anys; enorme. Però no hi ha res impossible, com deia Miquel Martí i Pol “tot està per fer i tot es possible”, i potser, si tots agaféssim el nostre pinzell i ens dignéssim a pintar el tros de paret que ens pertoca, ho aconseguiríem.

3 comentarios:

  1. Després de veure el que has dit et voldria fer una pregunta... Em podries dir almenys cinc maneres per tal de solucionar els problemes que, suposo, que t'ha assenyadament has deixat veure?...

    ResponderEliminar
  2. No dic que una sola persona pugui arreglar el món; no pot. Però penso que tothom té capacitats per a ajudar als que ho necessiten, i de moltes maneres diferents. Per molta mandra que et faci, per molt bé que estiguis, per molt egoista que siguis.. Sempre hi ha una petita cosa que, per molt insignificant que et sembli, a ells els pot ajudar moltíssim.

    Que et digui cinc maneres per solucionar els problemes? Els problemes que hi han ara, tenen una magnitud tan gran que no et sabría dir solucions d'aquesta mateixa magnitud per tapar-los, però potser sí per empetitir-los.

    Aquí ja ve l'opinió de cadascú..

    ResponderEliminar
  3. Pensa globalment, actua localment

    ResponderEliminar

idees